Home  > 

Portal-Agenda Midden-Drenthe

Schatjes Katjes Watjes

woensdag 8 mei t/m woensdag 26 juni
14:45 - 16:15
Nassaukade 4, 9411 KG Beilen | CJG gebouw


Samen met andere kinderen spelen klinkt eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken. Je moet durven vragen of je mee mag doen, op je beurt kunnen wachten, tegen je verlies kunnen en het durven zeggen als iets je niet bevalt.


Voor wie is de training?
De training is bedoeld voor kinderen uit groep 5/6. Sommige kinderen maken moeilijk contact met andere kinderen. Ze zijn verlegen, worden gepest of hebben snel ruzie en staan daardoor vaak alleen op het schoolplein.

Waarom de training volgen?
De Schatjes Katjes Watjes* (SKW)training leert kinderen positief om te gaan met anderen, voor zichzelf op te komen en niet weg te lopen voor lastige situaties. Kortom: weerbaar te zijn. Door de spannende en creatieve methodieken en werkvormen komen kinderen graag naar de training, waar ze andere kinderen ontmoeten die met dezelfde vragen rondlopen.

Hoe ziet de training eruit?
De training start met een individueel gesprek met het kind en de ouder(s). Gedurende acht bijeenkomsten van anderhalf uur werken de trainers met een groep van 8-10 kinderen aan hun weerbaarheid en sociale vaardigheden. Ze besteden veel aandacht aan de kwaliteiten en de talenten van het kind, zodat het meer zelfvertrouwen en zelfinzicht krijgt. Ook ouders worden nauw betrokken; ze krijgen een werkboek met informatie en tips en na afloop kijken de trainers samen naar de vooruitgang die het kind heeft geboekt.

Data
8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni, 26 juni      
Evaluaties vinden plaats op 3 en 5 juli ('s middags)

Meer informatie
Voor de training vragen we een eigen bijdrage, passend bij de financiële situatie van de ouders. Wil je je (kind) aanmelden of wil je meer informatie over Schatjes Katjes Watjes? Neem dan contact op via:


T: 0593-522 262
E: fo.cjg@middendrenthe.nl