« Terug

Lezing Peuterpuberteit

BEILEN – Van 7 t/m 13 oktober is het de Week van de Opvoeding. In die week organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe, Kits Primair en het CKC Drenthe -speciaal voor ouders van kinderen van 2 - 6 jaar- een lezing over de peuterpuberteit. Waarom is mijn peuter soms zo driftig? En hoe ga ik daar mee om? Op donderdagavond 10 oktober nemen twee professionals van het CJG Midden-Drenthe en Yorneo ouders mee in de wereld van de peuterpuber.


Zelf doen!
Kinderen tussen de twee en zes jaar gaan de wereld ontdekken. Ze merken dat ze een individu zijn. Oftewel: ze merken dat ze een eigen ik én dus een eigen wil hebben. Ze gaan hun grenzen verkennen en willen steeds meer zelf doen. Dat lukt natuurlijk niet altijd en dat gaat gepaard met frustratie en driftbuien: de peuterpuberteit. Voor ouders is dit niet altijd even makkelijk. De ouderavond biedt ouders praktische handvatten én de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Heeft u zo’n peuterpuber thuis?
Bent u ouder van een peuter of kleuter en loopt u ook regelmatig tegen zijn of haar driftbuien aan? Dan is deze ouderavond wellicht iets voor u. De lezing op 10 oktober is geheel kosteloos en wordt gehouden op de G.A. de Ridderschool in Beilen, van 19.30 – 21.00 uur. U kunt zich aanmelden via dit online aanmeldformulier.