« Terug

Ouderavond 'Welkom in Puberland!'

BEILEN – Van 7 t/m 13 oktober is het de Week van de Opvoeding. In die week   organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Drenthe, Kits Primair en het CKC Drenthe -voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8- de ouderavond ‘Welkom in Puberland.’ Waarom doen pubers wat ze doen? Hoe houd je het thuis gezellig? En hoe voorkom je ellende met alcohol en drugs? Op maandagavond 7 oktober geeft Jan Willem Roseboom van de Family Factory ouders een rondleiding in het puberbrein.

 

Welkom in Puberland
In de puberteit verandert er veel; het lichaam, de hersenen. Pubers groeien toe naar zelfstandigheid; ze ontwikkelen een eigen identiteit en maken zich los van hun ouders. Dit gaat vaak gepaard met onzekerheid en stemmingswisselingen en dus met conflicten. Voor ouders is dat niet altijd even makkelijk. Voor de pubers zelf overigens ook niet. Jan Willem Roseboom neemt ouders mee op reis in ‘Puberland.’ Hoe kunt u er als ouder voor uw zoon of dochter zijn zonder uw eigen grenzen te overschrijden? En hoe doen andere ouders dat? 

Ouder van een (bijna) puber?
Bent u ouder van een puberende zoon of dochter? Dan is deze ouderavond wellicht iets voor u. De lezing op 7 oktober is geheel kosteloos en wordt gehouden op de G.A. de Ridderschool in Beilen, van 19.30 – 21.30 uur. U kunt zich aanmelden via dit online aanmeldformulier.

Meer informatie over de inhoud van het programma vindt u op de website van Family Factory