« Terug

Doe mee met IkPas 2019

MIDDEN-DRENTHE - Heb jij goede voornemens voor 2019 en wil je het nieuwe jaar fris beginnen? Doe dan mee met IkPas Midden-Drenthe en ga de uitdaging aan om te proberen 30 dagen geen alcohol te drinken. Alcohol is voor veel mensen een vast onderdeel van het dagelijkse leven en het is aanwezig bij allerlei gelegenheden: bij een geboorte, een verjaardag, maar ook gewoon omdat het weekend is, bij het uitgaan en na de sport. Vaak drinken mensen dan ook omdat het een gewoonte is.

IkPas Midden-Drenthe
Om dit gewoontegedrag te doorbreken hebben Welzijnswerk Midden-Drenthe en het CJG Midden-Drenthe het initiatief gekomen om Ik Pas te organiseren in Midden-Drenthe. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door de ervaringen tijdens de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Waarom je alcoholgebruik op pauze zetten?
Uit onderzoek blijkt dat mensen die geen alcohol drinken beter slapen, zich fitter voelen, betere sportprestaties leveren, afvallen of een schonere huid hebben. Ook blijkt dat een maandje detoxen positief kan zijn. Je geeft je lijf een tijdje rust en voelt je daar beter onder.

Durf jij de uitdaging aan?
Burgemeester Mieke Damsma is ambassadeur van het project en doet zelf ook mee aan de uitdaging. Durf jij het ook aan? Meld je dan aan voor de IkPas – challenge. Het project start op 1 januari (het tijdstip kies je zelf) en eindigt op 30 januari. Ben je 18 jaar of ouder en werk of woon je in de gemeente Midden-Drenthe? Meld je dan gratis aan via www.ikpas.nl en kies voor Midden-Drenthe. De deelnemers worden gevraagd zich ook aan te melden via de facebookpagina van Welzijnswerk Midden-Drenthe https://www.facebook.com/events/2423094021252941/

Je krijgt dan het IkPas-bandje gratis thuisbezorgd en je kan met andere deelnemers in contact komen. Je kunt je ook aanmelden via e-mail: h.kamps@welzijnswerkmd.nl of per telefoon 088-1651293.