Instagram komt met een nieuw filter tegen pesten. Met dit anti-pestfilter wil het sociale netwerk vooral jonge gebruikers beschermen.

" /> Portal-Nieuws detail Midden-Drenthe | CJG Midden-Drenthe
« Terug

Instagram wil af van pesters

Instagram komt met een nieuw filter tegen pesten. Met dit anti-pestfilter wil het sociale netwerk vooral jonge gebruikers beschermen.

Dat kondigde het sociale netwerk aan in een bericht op het eigen Instagram-account. Instagram is een sociale netwerksite en mobiele app waarmee gebruikers foto's en korte video's met elkaar kunnen delen. 

Haatberichten automatisch geblokkeerd

Via een nieuw filter worden hatelijke berichten over iemands uiterlijk, karakter of gezondheid automatisch geblokkeerd. Daarnaast wil Instagram het filter gebruiken om de mensen in kaart te brengen die herhaaldelijk hatelijke reacties plaatsen onder foto's en video's. Instagram wil deze mensen van het platform weren. 

Het filter is sinds deze week wereldwijd actief. Gebruikers kunnen het anti-pestfilter zelf uitschakelen.  

Beschermen van jonge gebruikers

Instagram zegt zich met deze maatregel onder andere in te zetten voor de bescherming van populaire jonge Instagram-persoonlijkheden die veel haatberichten over zich heen krijgen. Volgens sommige Instagram-gebruikers gaat de maatregel te ver. In berichten aan Instagram-directeur Kevin Systrom schrijven zij dat het nieuwe filter in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

Bron: Instagram (bericht in het Engels)