« Terug

IkPas Midden-Drenthe groot succes!

MIDDEN-DRENTHE – In maart deden 138 deelnemers uit de gemeente Midden-Drenthe mee aan de landelijke actie IkPas. Om de gewoonte van alcohol in het dagelijks leven te doorbreken, gingen ze de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken. De reacties van deelnemers waren zo positief, dat de actie volgend jaar een vervolg krijgt!

Foto: Deelnemers slotbijeenkomst IkPas. Fotograaf: Robbert Oosting.

Midden-Drenthe goed vertegenwoordigd
Het initiatief om IkPas voor het eerst in de gemeente Midden-Drenthe uit te voeren kwam vanuit Welzijnswerk en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Leah Schans, student aan de Hanzehogeschool, voerde het project uit. Midden-Drenthe was -zeker voor een eerste keer- met 138 deelnemers goed vertegenwoordigd!

Positieve ervaringen

Het polsbandje dat de deelnemers droegen met daarop de tekst ‘IkPas’ opende heel makkelijk het gesprek over het onderwerp. Niet alleen tussen deelnemers onderling, maar ook met mensen die zelf niet deelnamen aan de actie. De reacties van de deelnemers over de actie waren overwegend positief. Dat blijkt ook uit de enquête die na afloop onder 50 deelnemers is gehouden; 80% gaat bewuster om met drinken van alcohol op bijvoorbeeld een verjaardag, tijdens het uitgaan of ‘gewoon’ om dat het weekend is.

Slotbijeenkomst
Na afloop van het project was er een slotbijeenkomst in het gemeentehuis. Burgemeester Mieke Damsma en wethouder Gert Jan Bent, die ook deelnamen aan IkPas Midden-Drenthe, deelden hier hun ervaringen. Damsma: "Ik heb vorig jaar ook meegedaan en net als toen is het me ook dit jaar weer goed bevallen. We moeten niet zo afhankelijk van alcohol willen zijn!" Het was een geslaagde actie die volgend jaar zeker een vervolg krijgt!