« Terug

Fitter en gezonder met Cool2BFit!

BEILEN/ SMILDE - Overgewicht. Genoeg kinderen hebben ermee te maken. En met alleen zeggen dat ze gezonder moeten eten ben je er niet. Daarom start in Beilen en Smilde eind januari het project Cool2BFit. Specialisten van CrossFit Midden-Drenthe, Kinderfysiotherapiepraktijk Smilde, Diëtheek Smilde, diëtistenpraktijk Drenthe en T5 Ontwikkeling & Training helpen kinderen met overgewicht om te sporten en te bewegen én gezond te eten.


Aletta Pomper en Patrick Hensema (Crossfit). © Ron de Vos/Foxtxt ©

Ouders hebben een voorbeeldrol
De specialisten gaan aan de slag met kinderen van 8 tot 13 jaar. Ook de ouders spelen een grote rol in deze aanpak: zij hebben immers een voorbeeldrol in de thuissituatie. Om hen daarin te ondersteunen zijn er voor ouders verschillende informatiemomenten. De missie van Cool2BFit? Verandering van leefstijl!

Het programma
Kinderfysiotherapeut Aletta Pomper is enthousiast over de opzet: ´Het gaat vooral om bewegen. Voordat de kinderen beginnen worden ze door mij getest. Zo’n zelfde test neem ik tijdens het programma -van anderhalf jaar- en na afloop ervan nogmaals af. De eerste drie maanden sporten de deelnemers onder begeleiding sporten in groepsverband. De drie maanden daarop sporten ze één keer per week in de groep en één keer alleen. Na dat eerste half jaar gaan de kinderen zelfstandig sporten.’ Uiteraard blijven Aletta en de andere begeleiders de kinderen volgen in deze periode en kunnen ze altijd op hen terugvallen voor advies. Na de eindmeting moeten e kinderen het volledig op eigen (wils)kracht doen.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.cool2bfit.nl.

Aanmelden kan bij: Britt Tjalma, Sport Drenthe (btjalma@sportdrenthe.nl / 0528-233 775)