« Terug

Nieuwe data sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen bekend

BEILEN - De nieuwe data voor de sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen van het CJG zijn bekend.

Samen spelen
Samen met andere kinderen spelen klinkt heel eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken. Je moet durven vragen of je mee mag doen, op je beurt kunnen wachten, tegen je verlies kunnen en het durven zeggen als iets je niet bevalt. De een heeft hier wat meer moeite mee dan een ander. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld snel ruzie of ze zijn verlegen en staan op het schoolplein vaak alleen.

De training
De 'Schatjes, katjes, watjes training' is bedoeld voor kinderen uit groep 5/6 en de Power Kidzzz traing richt zich op kinderen uit groep 7/8. Kinderen die meedoen met deze trainingen lopen bijvoorbeeld rond met vragen als: Hoe vraag ik of ik mee mag spelen? Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe zorg ik dat ik niet steeds ruzie krijg met klasgenoten?

Gedurende acht bijeenkomsten van anderhalf uur werken de trainers -middels creatieve werkvormen- in groepjes van zes tot acht kinderen aan de sociale vaardigheden en de weerbaarheid van de deelnemers.

Aanmelden of meer info
Aanmelden voor de training in het voorjaar kan nog steeds! Kijk voor meer informatie in de agenda van het CJG of neem contact op via maatschappelijkwerk@welzijnswerkmd.nl of bel naar 0593-522 262.