Home  > 

Portal-Wie zijn wij Midden-Drenthe

Wie zijn wij

CJG Midden-Drenthe

CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin. Het CJG is niet helemaal nieuw: het is een samenwerkingsverband van bestaande organisaties die zich bezighouden met jeugd en opvoeden. Bij het CJG kunnen alle inwoners van Midden-Drenthe terecht met vragen over opgroeien en opvoeden, voor advies, voorlichting en ondersteuning: aanstaande ouders, ouders, verzorgers, jongeren van 0-23 jaar, professionals, buren, opa’s en oma’s, etc.  Het CJG is er om makkelijk en snel een antwoord te vinden op vragen over opvoeden en opgroeien. Als het kan geeft het CJG direct antwoord, advies of ondersteuning. En als het niet kan, helpt zij mensen meteen aan het juiste adres.

Wie werken er bij het CJG? 

De kernpartners van het CJG Midden-Drenthe zijn: gemeente Midden-Drenthe, SPiNN, Welzijnswerk Midden-Drenthe en GGD Drenthe.

 

Gemeente Midden-Drenthe

SPiNN

  SPiNN
Welzijnswerk Midden-Drenthe

GGD Jeugdgezondheidszorg 0-4

GGD Jeugdgezondheidszorg 4-19

 

    

De ‘jeugd’-medewerkers van deze organisaties zijn tevens CJG-medewerkers. Dit zijn: de jeugdgezondheidszorgassistenten,- artsen en - verpleegkundigen, (school)maatschappelijk werkers, jongerenwerkers en de gezinscoach.

Naast kernpartners heeft het CJG samenwerkingspartners. Dit zijn organisaties en personen die werkzaam zijn in de scholing, opvang en zorg van jeugd en gezinnen zoals scholen, huisartsen, kinderdagverblijven, Yorneo en Accare. Ook professionals als eerstelijnspsychologen en logopedisten behoren tot de partners.  Voor de organisatie en ontwikkeling van het CJG en de coördinatie van zorg zijn er een procesmanager, coördinator van zorg en een communicatiemedewerker aan het CJG verbonden.

Waar vind je het CJG?

Je kunt het CJG mailen, bellen en bezoeken. Op deze website vind je antwoord op veelgestelde vragen en een overzicht van activiteiten (cursussen, voorlichting etc.). Ook per e-mail kun je vragen stellen. Op 0593 - 524136 is het CJG dag en nacht bereikbaar voor vragen en advies.

Het kantoor van het CJG is gevestigd aan de Nassaukade 4 te Beilen. Hier kun je op afspraak het CJG-spreekuur bezoeken, is divers informatiemateriaal beschikbaar en wordt voorlichting gegeven. Je kunt het CJG tevens ontmoeten op alle locaties waar CJG-medewerkers werkzaam zijn (consultatiebureaus, scholen, etc.).

Daarnaast kunnen medewerkers van scholen, kinderopvang en andere organisaties die veel met jeugd werken vragen van ouders, verzorgers en jeugd vragen doorspelen naar het CJG